Winterbanden

Winterbanden zijn geen overbodige luxe. Zodra de temperatuur onder 7 graden Celsius komt, presteren winterbanden al beter dan gewone banden. 

Wanneer de temperatuur omlaag gaat, wordt het rubber van een zomerband harder. Dat gaat ten koste van grip en comfort. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling. Zo blijven ze elastisch en flexibel.

Winterbanden kopen

Bij Bandenservice Hardenberg kunt u winterbanden kopen. U kunt kiezen alleen een set winterbanden of met een extra set wielen erbij. Bij elke band die wij monteren gaat de band/wiel combinatie eerst in de wielenwasser, zodat deze weer helemaal schoon onder de auto word gemonteerd.

Dit gebeurd ook als u de banden bij ons in het  “bandenhotel” wilt opslaan. Zo hoeft u niet bij elke wissel de banden mee te nemen, en hebben wij een goed inzicht, over hoe de staat van uw banden zijn. Winterbanden hebben een profiel dat is aangepast aan het afvoeren van grote hoeveelheden sneeuw en water. Deze winterbanden bieden langer grip op zowel natte, bevroren als besneeuwde wegen. De winterband zorgt voor een betere wegligging met meer rijcomfort. De kans op aquaplaning vermindert.

remweg

Maak nu een afspraak: 0523-271030 of plan hier uw route